X
تبلیغات
نماشا
رایتل
1391,01,17

آموزش بسیار جالب و جذاب تکنیکهای جودو

http://s3.picofile.com/file/7665013224/936250px_Judo01cropped.jpg

جودو (به ژاپنی: 柔道 به معنی «طریقت نرمی یا انعطاف») هنری رزمی، ورزش رزمی و فلسفه‌ای است که از کشور ژاپن نشأت گرفته‌است. منشا جودو از هنر رزمی جوجیتسو «هنر نرمی» است و در سال ۱۹۳۲ فردی ژاپنی به نام دکتر جیگارو کانو آن را پایه‌گذاری کرد. هم اکنون محل فدراسیون جهانی جودو در کودوکان ژاپن می باشد.

درجات فنی

ورزشکاران این رشته درجات با شروع از Q۱۰‌ یا همان کمربند سفید با طی مراحل Q۹ تا Q۱ کمربندهای زرد و سبز و بنفش و قهوه‌ای به درجهٔ دان یا کمربند مشکی می‌رسند.وتا دان 10 ادامه میابد.


اصطلاحات

* جودوکا:جودوکار
* اوکِمی: تکنیک افت بی خطر (نحوهٔ صحیح زمین خوردن)
* کوزوشی:کشش و بر هم زدن تعادل
* مائه‌ماواری:غلت به جلو
* دوجو: باشگاه جودو
* سِن‌سِی: استاد
* میگی: راست
* هیداری: چپ
* جودوگی :لباس جودو
* ریتسو:بلند شو
* سزا:بشین
* رِی:دستور ادای احترام
* هاجیمه:دستور شروع مسابقه
* مَتِی:دستور توقف مسابقه
* جونای:داخل
* جوگای:خارج
* تاتامی:تشک جودو
* نه‌وازا: کار در خاک
* توری : مبارزی که اجرای فن می کند
* اوکی : مبارزی که فن بر روی او اجرا می شود
* آنزا:چهار زانو نشستن
* آشی وازا:تکنیکهای پا
* آیومی آشی:راه رفتن معمولی
* گوشین هو:روش های دفاع از خود
* گوشین جوتسو:هنر دفاع از خود
* هانسوکوماکی:شکستن مقررات در مسبقه
* جی گوهان تای:وضعیت اصلی دفاع
* جوسی کی:نشتن در مکان بالا برای جودکاران سطح بالا
* کاکی:اجرای واقعی پرتاپ
* کی کو:تمرین
* کی گا:صدمه
* کی آی:فریاد روحیه بخش
* کوشی وازا:تکنیکهای کفل
* مودان شا:کسی که کمربند سیاه ندارد
* ناگه وازا:تکنیکهای پرتاپ کردن
* اوه بی:کمربندی که روی لباس می پشند
* ری گی شاهو:تشریفات وآیین رسوم تشک
* رنراکووازا:تکنیکهای ترکیبی
* رنزوکووازا:تکنیکهای ادامه دار
* ریسوری:تعظیم کردن در حات ایستاده
* شی آی:مسابقه
* سوتای رنشو:حریف تمرینی
* تای ساباکی:حرکات بدن
* توکویی وازا:تکنیکهای مورد علاقه
* تسوکوری:وضعیت گرفتن برای پرتاپ
* تسوری کومی:بال کشیدن
* وازا:تکنیک
* یودان شا:کسی کمربن سیاه دارد
* زاری:تعظیم کردن در حلت زانوزده
* نوگاره کاتا:روشهای فرار

فنون

فنون جودو در دو بخش فنون پرتابی و فنون کانسه و شیمه قرار می‌گیرد:

این فنون که به فنون پرتابی شهرت دارد در سه بخش ته وازا(فنون دست)، کوشی وازا (فنون کمر) و آشی وازا (فنون پا) تقسیم می شود که نام برخی از این فنون در زیر آمده است :

* ایپون سئویی-ناگه (پرتاب شانه)
* موروته سئویی - ناگه
* هارای گوشی
* تای اوتوشی
* اوچی ماتا
* اوچی گاری (فنون پا)
* کوچی گاری (فنون پا)
* اوسوتو گاری (فنون پا)

* کان ستسو وازا (کانسه): برگرداندن و فشردن مفصل‌ها به سوی مخالف و بیش از دامنه حرکت طبیعی‌شان

* شیمه‌وازا:انسداد شریان‌های خون‌رسان به مغز

فنون غیر مجاز در مسابقات

* آتمی‌وازا: فنون ضربه‌ای

امتیازات

در این ورزش چهار نوع امتیاز وجود دارد که به ترتیب زیر می باشد:

1. کوکا
2. یوکو
3. وازاآری
4. ایپون

کوکا کمترین امتیاز یا معادل یک امتیاز می باشد. یوکو امتیاز متوسط . معادل 10 امتیاز و وازاآری امتیاز بزرگ معادل 100 امتیاز است. ایپون نیز امتیاز کامل یا ضربه فنی محسوب شده که معادل 200 امتیاز است و کسب این امتیاز باعث برد و پایان مسابقه می‌شود. کسب دو امتیاز وازاآری در طول مسابقه نیز معادل امتیاز ایپون و پایان مسابقه است.در حالی که امتیازات کوکا و یوکو با هم جمع نمی شوند.و امتیازات بر اساس ارزش فنی تکنیک اجرا شده است.

شیوه پیروزی در مسابقات

در مسابقات جودو کسب امتیاز به دو شکل اجرای فنون در حالت تاچی وازا(سرپا) و اجرای فنون در حالت نی وازا (خاک) صورت می گیرد. هر یک از دو جودوکا که در طی مسابقه موفق به اجرای فن در یکی از این دو حالت گردد در صورت دستیابی به امتیاز کامل یا ایپون مسابقه را به نفع خود پایان خواهد داد . در صورتی که جودوکا از فنون تاچی وازا استفاده نماید داور بسته به شیوه زمین خوردن حریف یکی از امتیازات کوکا ، یوکو ، وازاری یا ایپون را به اجرای کننده فن (توری) خواهد داد . اگر به هر شکل ممکن (مثلاً پس از اجرای فن)دو جودوکا به زمین بیافتند و یکی از دو مبارز بتواند حریف را در حالت خاک یا همان نی وازا (به طوری که پشت حریف به تشک تماس داشته باشدو بر حریف کاملاً مسلط باشد)مهار نماید ، داور بسته به مدت زمانی که حریف در حالت خاک است به اجرای کننده فن امتیاز خواهد داد . اگر مجری فن برای مدت 24 ثانیه بتواند حریف خود را در خاک نگه دارد بازی با امتیاز کامل ایپون به پایان خواهد رسید .

طرز صحیح اوکمی( افت ) :




نظرات (0)
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
نام :
پست الکترونیک :
وب/وبلاگ :
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد